Sok pénzt takaríthat meg, ha a lenti videó és a leírás alapján Ön, vagy a megszokott, már ismert ezermestere, beszereli a víztisztítóját. Ha Ön ezermester, vagy cserélt már csapot, tömített menetet, fúrt már egy lyukat fúróval, akkor a mellékelt részletes leírás és az itt látható videó bemutató alapján saját maga is beszerelheti.
.
Szerelési bemutató film, egy miénkkel azonos, öt lépcsős, (a miénk hat)készülékről:


 Mert minden nálunk vásárolt, vagy megrendelt és futárszolgálattal házhoz szállított Háztartási Ozmózis víztisztító készülékekhez, részletes beszerelési tájékoztatót csatolunk, videón is itt megtekinthető, amely alapján már nagyon sokan sikeresen szerelték fel készülékeiket. 
Telefonon is szívesen segítünk tanácsainkkal 9-19 óráig. Ha úgy kéri, kipróbált, háromszor átöblített, bejáratott 24 órás próba  üzemben tesztelt készüléket küldünk ki, ha így kéri, és ezt a feladatot is megtakaríthatja. 

 Szakemberünk (Most sajnos szünetel!)  beszerelheti 15.000,- Ft + Áfa-ért + üzemanyag térítés, a nálunk vásárolt vagy rendelt készüléket.
    A villanyszerelés nem a mi profilunk! Így a motoros, és UV-s készülékek esetén az elektromos csatlakozási lehetőséget a készülék helyén, a vásárló biztosítja. A készülékek 240 Volt tápfeszültséget igényelnek. 


Hívjon: 06 29 341 886,  06 20 9 352 502 

Egyéb esetben szerelési díj:
Komplikáltabb beszerelési körülmények, pl.:  kőborítású pult, csempe, fal átfúrás, különleges, távolabbi, több csövet igénylő elhelyezés: megbeszélés tárgya, egyéni ár.

 
Számíthat szakértelmünkre, sok értékes tapasztalatunk van az Ozmózis Víztisztító készülékek szerelésében, karbantartásában.

Ozmózis víztisztító készülékeinket így a legoptimálisabb elhelyezni.

Mivel csak kipróbált, 24 órás próbaüzemben tesztelt készüléket szeretnénk értékesíteni, ezért ha üzletünkben személyesen szeretne saját beszerelési szándékkal készüléket vásárolni,
kérjük 24 órával előbb értesítsen bennünket mely készülékünket készítsük fel elvitelre. 

Mi a feladat, ha saját maga szeretné beszerelni a készüléket?:

A beszereléshez a - mellékelt három - szerelvényeket kell beszerelni az ön vízrendszerébe és mosogató pultjába.

1. A képen látható - csőtoldat - karmantyú csappal- szerelvényt.

 

2. A kijövő már megszűrt víz csapját befúrni, rögzíteni (12,5 lyuk fúrása a pultba vagy mosogató tálca szélébe), felszerelni  a mosogató pult szélére:

(csap választékunk)

3. A mosogató alatt, a szennyvízcsatlakozást felszerelni, bekötni, a lefolyó szifon feletti szakaszban.  
 

 

 

A csöveket bekötve, a leírás alapján a készüléket bejáratva, üzemkész állapotba hozni.

 

Szűrők:

Előszűrő 1

5 mikronos PP előszűrő

Élettartam: 6- hó
 

Előszűrő 2

Aktív szénszűrő
(Granular Carbon)

Élettartam:
6- hó

Előszűrő 3

1 mikronos PP 

Élettartam:
6- hó
 

Ozmózis Membrán

Spirálisan
tekercselt RO membrán,
max 190 l/nap, 25 C hőm.

Élettartam:  A tápvíz vas, kalcium, magnézium és szennyezettség tartalmától függően.2-3 év

Utószűrő

Aktív szén utószűrő

Élettartam:
12 hó

 Ásványi anyag visszapótló

Visszapótló betét

Élettartam:
12 hó 
 

     

Műszaki adatok:

 

Szivattyú nélküli berendezéseknél: minimum 3,5 bár hálózati víznyomás szükséges!

Kapacitás

 

5-10  l/óra (nyomásfüggő)

Tartály térfogata

 

12- liter

Üzemeltetési környezet hőmérséklet tartomány

 

10 C-tól max. 28 C-ig

 

Üzemi nyomás

 

3-6 bar

A nyers víz pH értéke

 

3,0 -10

Az összes bemenő oldott anyag mennyisége

 

Max. 2000 TDS

 

Az összes kimenő oldott anyag mennyisége

 

Max. 70 TDS

     

Szivattyús berendezések:

   

Kapacitás

 

10-14 l/óra

Tartály térfogata

 

7-12 l (nyomásfüggő)

Üzemeltetési hőmérsékleti tartomány

 

10 C-tól max. 28 C –ig

Üzemi nyomás

 

3-6 bar

A nyers víz pH értéke

 

3,0-10

Az összes bemenő oldott anyag mennyisége

 

Max. 2000 µS
350 TDS

Az összes kimenő oldott anyag mennyisége

 

Max. 70 TDS

     

Fontos!
Annak érdekében, hogy a berendezés folyamatosan kristálytiszta ivóvizet szolgáltasson, rendszeresen karbantartani és cserélni kell a vízszűrő betéteket!:
Előszűrő betéteket: 6- havonta
1. fokozat: PP 5 mikronos előszűrő
2. fokozat: aktív szénszűrő 
3. fokozat: PP 1 mikronos előszűrő 

Fordított Ozmózis membrán csere szükségességét TDS méréssel szakember dönti el! Szennyezés és karbantartás függvénye az élettartama! 6 hónaptól max. 3 év lehet az élettartama!

Az aktív szén utószűrőt és az ásványi anyag után pótlót 12 havonta szükséges cserélni. 

A fiatalosság megőrzésében nagy segítség lehet az Ozmózissal tisztított ivóvíz, az Angyalvíz!

 

KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ  Fordított Ozmózis (RO) víztisztítókhoz
Szűrőbetétek cseréjének lépései és a fertőtlenítés menete
(szigorúan betartandó!)

Ezzel az összeállításunkkal szeretnénk segítségére lenni Önnek a szűrőbetétek cseréjekor és a RO rendszer (membrán cseréjekor javasolt) fertőtlenítésének elvégzésekor.
FONTOS: nyomásfokozós készülék esetén kapcsolja le a hálózatról
(3,5 bárhálózati nyomás alatt az is szükséges) a készüléket, zárja el a tápvizet és a tartályt 

Kellékek:szűrőház-kulcs, felmosó rongy vagy más nedvszívó anyag, esetleg egy nagy tálca. A készülék alá, és új szűrőbetétek, fertőtlenítő szer Grappe Fruit csepp, peremes tálca, amire a víztisztító szűrőegysége rá fér, a RO membránszűrő cseréjéhez membránház-kulcs és egy fogó.

1.Zárja el a berendezés vízvételi csapját (fém csap, általában kék színű műanyag borítású karral). A kar merőlegesen álljon a csőre, - ekkor van elzárva!
2.
Engedje le a tartályban lévő összes vizet a mosogatópultra felszerelt tisztavízcsap megnyitásával és tárolja a szükséges mennyiséget a további felhasználásig egy edényben, mivel a szűrőcsere befejezését követően kb. még 5-6 óráig nem lesz tiszta víz! (Megjegyzés: a fertőtlenítéshez is szükség lesz 1,5 dl tiszta vízre!)
3.
Emelje ki a gépet a helyéről, egy jó nagy peremes tálcára vagy más nedvszívó anyagra. A textília a víztisztítóból kifolyó víz felszívására, illetve a víztisztító csúszásmentes elhelyezésére szolgál. A kiemelésnél stabil fogást keressen, nehogy sérülhessenek a csövek, illetve a csatlakozások.

4.
Elő- és utószűrők cseréje. Ezt 6 max. 12 havonta kell elvégezni.

A csapot nyissa ki előbb a nyomás elengedése miatt!! A szűrőház-kulccsal (a víztisztító tartozéka) lazítsa meg a 3 db függőleges szűrőházat. (A szűrőházak kicsavarása, ha a víztisztítót szemből nézzük, balra lazul meg, hiszen a házak normál(jobb)menetesek, viszont alulról vannak be(fel)csavarva! ) Igen nagy erő kell hozzá, ha nem megy másként, fektesse el a víztisztítót, finoman térdeljen rá a vázra és a kulcsot két kézzel fogva lazítsa ki a szűrőházakat! Ha ez csak így sikerült, természetesen állítsa vissza függőleges helyzetbe a víztisztítót a szűrőházakban lévő víz kifolyásának elkerülése érdekében! Kilazítás után csavarja le mind a 3 szűrőházat, majd vegye ki belőlük a használt szűrőbetéteket (a betéteket dobja ki!) és mossa ki a szűrőházakat (mosogatószerrel!) maximum langyos hőmérsékletű vízzel, a fekete „O" gyűrűk védelmében. Az „O" gyűrűk a meleg víztől kitágulnak! Az „O" gyűrűk gyárilag be vannak kenve szilikon zsírral. A szilikon zsír védi az „O" gyűrű anyagát, és becsavaráskor síkossága biztosítja, hogy az „O" gyűrű ne mozduljon el! Szilikon zsír hiányában a szappan is megfelelő! Ellenőrizze, hogy az „O" gyűrű megfelelő helyen van! Figyelem: ügyeljünk arra, hogy a 3 szűrőházat ne keverjük össze, ezért érdemes előtte megjelölni őket (pl.: 1, 2, 3. vagy B, K, J, stb.).

A fertőtlenítés első fele:
A három előszűrő házba mielőtt betenné az új betéteket, öntsön kb. fél-fél deci tiszta vizet, majd cseppentsen a Grappe Fruit fertőtlenítőszerből* az első átlátszó házba 20 cseppet, a középsőbe 15 cseppet, a harmadikba 10 cseppet! Helyezze be az új szűrőket a (5 mikronos pp előszűrőt az első -egyes víztisztítóknál átlátszó-, aktívszén előszűrőt a középső és 1 mikronos pp előszűrőt a harmadik) szűrőházakba, és függőleges helyzetben, lassan, nem „dülöngetve", csavarja fel a házakat egymás után a helyére, húzza meg kézzel erősen (ez után már dülöngélhet!), majd a kulccsal húzza meg. Nem szükséges nagy erővel meghúzni, mert a tömítés úgysem fog ereszteni, viszont a nagyon erős meghúzás esetén a következő karbantartáskor lehet, hogy nagyon nehéz lesz lecsavarni a szűrőházakat! A szűrőház tömítésénél is feleslegesen nagy feszültség keletkezhet erős meghúzás esetén! Figyelem: az aktívszén előszűrőnél (középső ház) különösen ügyeljen, hogy a becsavaráskor a szűrőbetét egyenesen álljon!

A szénszűrő tetején lévő fehér, vagy fekete gumitömítést célszerű síkosítani szilikon zsírral, vagy akár szappannal. Tipp: Az 1 mikronos pp előszűrő cseréjekor kél el a legjobban egy a gépet tartó segítség, de ha a másik oldalról – hátulról – guggolunk le a géphez, jobb fogást találhatunk .Cserélje ki az aktívszén utószűrőt, és amennyiben van a gépen és szükséges is a csere, akkor a biokerámia és ásványianyag egységet is (mindegyik vízszintesen van a gépre kötve, méretük: 25 cm hosszú és 5 cm átmérőjű), figyelve az folyási irányra (a szűrőházakon jelölve! A csövek elcserélése elkerülhető, ha egyszerre csak Egyet cserélünk ).
Figyelem: a csavarokat nem kell a csöveken elmozdítani, nehéz is lenne, hiszen egy vájatot mélyítettek maguknak az első becsavarásukkor.

RO membránszűrő cseréje: Ezt 2, max. 3 évente kell elvégezni.
(Ha csőtöréses koszos víz érkezik a hálózatból, - akár lehet sajnos egy héten belül is - el kell végezni.
Ezért ha szennyezett ivóvíz érkezését tapasztalja azonnal zárja el a készülék tápvíz csapját.)
Csavarjuk le a membránház-kulcs (a víztisztító tartozéka) segítségével a membránház fedelét! A membránházból egy fogó segítségével húzzuk ki a membránt. Mossuk ki belülről a membránházat, majd toljuk be az új membránt. Csavarjuk vissza a membránfedelet, elég kézzel, közepes erővel meghúzni! Az új membrán két apró gumitömítését, valamit a membránfedél tömítését érdemes szilikon zsírral, vagy szappannal bekenni.

6.A fertőtlenítés második fele (a szűrőbetétek cseréje után közvetlenül kell elvégezni!) és az utómunkálatok:
A tartály legyen üres, lásd fent 2. pont!  Legyen elzárva a berendezés vízvételi
csapja is (fém fogantyú, általában kék, műanyag borítással). A kar merőlegesen álljon a vékony fehér csőre, - ekkor van elzárva! Szerelje le a tartályhoz vezető csövet mindkét végénél (a tartályt, ha szükséges, sose a tetején lévő elzárójánál fogva mozgassa!) és rázza ki belőle a vizet. A csavarokat nem kell a cső két végén elmozdítani. A cső két végét tartsa felfelé, csepegtesse a fertőtlenítőszert* (30-40 csepp) a csőbe. Ez nem egyszerű, néha érdemes megpöcögtetni a csövet. Egy pipetta megkönnyíti a fertőtlenítőszer* csőbe juttatását! Ne engedje kifolyni a csőből a fertőtlenítőszert*! Először a tartályhoz szerelje vissza a csövet, majd a gépen lévő T-idomhoz! Ha minden csövet rögzített a megfelelő helyre, nyissa ki a berendezés vízvételi csapját (fém fogantyú, általában kék, műanyag borítással).Nyomásfokozós készülék esetén (amennyiben egyébként alkalmazza a nyomásfokozást) kb. egy perc elteltével kapcsolja vissza a hálózatra a készüléket! A vízvételi csap megnyitását követően egymás után megtelnek az előszűrő házak vízzel, majd elkezd megtelni vízzel a tartály is. Várjon kb. 3 percig!Nyomásfokozós készülék esetén ismét kapcsolja le a hálózatról a készüléket! zárja el a berendezés vízvételi csapját!

Ellenőrizze a készülék szigetelését! Várjon minimum 30 percet! Nyissa ki a mosogató pultra szerelt tisztavízcsapot, de amint megjelenik a víz, zárja vissza! Ekkor a még tömény fertőtlenítőszer*, eljut a csap végéhez is! Nyissa vissza a berendezés vízvételi csapját ismét! Ettől kezdve a tartály folyamatosan töltődik. Ellenőrizze ismét a szigetelést, majd helyezze vissza a készüléket az eredeti helyére. Nyomásfokozós készülék esetén (amennyiben egyébként alkalmazza a nyomásfokozást) kapcsolja vissza a hálózatra a készüléket! Akinek van TDS mérőműszere, az tapasztalhatja, hogy először igen magas TDS értékű víz fog jönni a csapból az utószűrő (aktív szén) miatt, de a műszer megkímélése miatt ezt nem érdemes mérni! Várjon minimum 2 órát!

A tisztavízcsap megnyitásával engedje ki a tartályból a vizet (a tartályból akkor ürült ki a víz,amikor már csak a frissen termelt víz folyik a csapból egészen vékony, 1-2 mm-es sugárban.), majd zárja el a tisztavízcsapot és várjon ismét minimum 2 órát. A mosogató pultra szerelt tisztavízcsap megnyitásával engedje ki ismét a tartályból a vizet. A mostantól termelt ozmózisvíz már fogyasztható!
7.
Adminisztráció. Kérjük, rögzítse a szűrőcsere megtörténtének dátumát, és ragassza fel a készülékre!

Figyelem: amennyiben a szűrőcserét követő reggel (tehát tele tanknál), a berendezésre téve a kezünket remegést érzünk; vagy a berendezés hangot ad; vagy a mosogató tálca lefolyójába hallgatva csurgás hallható; vagy a berendezés főelzáróját hidegnek érezzük, tehát vélhetően folyamatosan átfolyik rajta a víz (megjegyzés: a legbiztosabb, ha a szennyvízbilincsből kihúzzuk a csövet!), az nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy a víztisztító egyik szelepe beragadt! Ezt a vizsgálatot havonta érdemes megismételni! Ekkor zárja el a bejövő vizet a berendezés kék vízvételi csapjával (valamelyik irányba, 90 fokos elfordítás, a hajlékony csőre merőleges irányba), majd várjon pár percet. A szelep ki fog pattanni, és a továbbiakban már jól fog működni! Nyissa vissza a hálózati csatlakozás kék színű elzáró karját!* Fertőtlenítéshez javasoljuk alkalmazni az alábbi terméket: Grappe Fruit mag olaj.
A tudomány mai
ismeretei alapján a Grappe Fruit csepp kb. 650 féle baktérium, vírus és gombás betegségre hatásos. Az ezüsttel szemben a kórokozók nem tudnak rezisztenciát kialakítani, nincsenek mellékhatások, még túladagolás esetén sem. A terméket nálunk beszerezheti.

 

 

* Saját beszereléshez természetesen részletes szerelési leírást mellékelünk és 
tanácsadással is állunk rendelkezésre 9-19 óráig telefonon.

* A garancia nem érvényes a beszerelési hibákra és az abból eredő következményekre! (Pl. elcserélt bekötések, szivárgó víz.)

Már most szerezze be tőlünk Ozmózis víztisztítóját készülékét!
Így több pénzt és egészséget megtakaríthat!

Klór szűrés a zuhanyvízből       

     Vízttisztító javítás Karbantartás, szerelés 

Háztartási vízkezelés  Üzemanyag megtakarító  Gázmegtakarítás    Összehasonlítások   

Vásárlói tapasztalatok  Miért kellene mindenkinek?      Tévhitek a vízről és az ásványvizekről Vízhelyzet 

Szennyvízkezelés          Rólunk

 Házhozszállítás    Kapcsolat  Nyitó lap

 

 

Jogi nyilatkozatunk:

Mi nem a gyógyszerek eladására szakosodtunk. Ezért azt a területet véletlenül érintő szakmaiságunk és véleményünk is, - főleg onnan nézve -, talán kétségbe vonható.

Oldalainkon az írások, az említett utalások, termékek és eljárások ismertetése nem valamely betegség megelőzését, diagnosztizálását, kezelését, gyógyítását tartalmazzák! Ez az orvosok feladata. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és bemutatása szándékunk szerint nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van.

Termék ismertetőinkben, írásainkban, aki az orvosi vizsgálat, kezelés vagy műtéti beavatkozás szükségtelenségét vagy mellőzhetőségét értelmezi, arra utalást vél kiolvasni, vagy írásaink nála annak képzetét vagy szerinte a látszatát keltik, vagy bármely egészséggel összefüggő oldalunkkal, termékünkkel, tájékoztatónkkal kapcsolatban egészségügyi felvetése,
kétsége, kérdése támad, kérjük azonnal konzultáljon arról a témáról kezelőorvosával, szakorvosával, gyógyszerészével.

Azonban korunkból adódó bőséges egészséggel kapcsolatos egyéni megfigyeléseinket az Internet szabadságával élve, mégis szívesen tesszük közzé gondolat ébresztésre, a fenti feltételek figyelembe ajánlása mellett.

A weboldalainkon olvasható egészséggel összefüggő információk a saját és a törzsvásárlóink, barátaink egyéni megfigyelései, valamint a neten is felkutatható, olyan embereké, akik szintén sok időt szántak az emberek vízzel kapcsolatos egészséget érintő információk megismerésére. Ezek nem helyettesítik az orvosok és gyógyszerészek szakszerű véleményét.

Azért alkalmazzuk szándékosan, sűrűn, a bizonytalannak tűnő megfogalmazásainkat is, például a lehet, talán, lehetséges, úgy tűnik, tűnhet, úgy látszik, esetleg/es, -hat, elképzelhető, előfordulható, mi azt gondoljuk, stb., hogy kedves olvasóink hatóságilag is használt hiteles forrásokban is feltétlenül jól nézzenek utána az érdeklődésüket felkeltő témáknak, ténynek tűnő gondolatoknak is.

Az írásainkban és oldalainkon alapvetően leginkább kérdezni szándékozunk az érdeklődés felébresztése miatt, és esetleges kijelentéseink is csak a sok éves egyéni tapasztalatainkat mutatják abban a témában!

Az oldalaink egészséggel összefüggő információit a kedves érdeklődőink csak szakorvos és gyógyszerész véleményét is figyelembe véve, saját felelősséget vállalva vegyék át.

 

1992 - 2023 GYURIÁN Bt. Minden jog fenntartva!   

Csak itt, csak most, csak Önnek!

ozmózis víztisztítók

Ozmózis víz = tiszta ivóvíz =Angyalvíz.

 

Ozmózis ivóvíztisztító. Reverz ozmózis víztisztító

Tiszta ivóvíz, vízszűrő, ozmózis készülék.

 

Ozmózis vízszűrő, ivóvíz tisztító,
vízszűrő, ozmózis vízszűrő, membránszűrés.

 

Ozmózis alkatrészek. Membrán vízszűrő.

Tiszta ivóvíz, jó ivóvíz.  Rovíz, membrán szűrés.

 

Reverz ozmózis vízszűrő.  

Ozmózis víztisztító szűrők,

Ozmózis víztisztító készülékek, ozmózis vízszűrő.

 

Reverz ozmózis vízszűrő.

Ozmózis membrános készülékek.

 

Rovíz, membrán szűrés.

 

 Membrános vízszűrő, ozmózis vízszűrő.   

RO viztisztító. Membrán vízszűrő.

Ozmózis víztisztító. Ozmózis készülékek.

 

Nagyon profi víztisztító berendezéseket áruló bolt.

Ozmózis készülék, ozmózis vízszűrő.

Membrán szűrés, vízszűrő víztisztítókat.

 

Ozmózis alkatrészek. Tiszta ivóvíz: ozmózis készülék.

Ozmózis víz, membrán vízszűrő.

 

Ozmózis készülék, reverz ozmózis vízszűrő.

 

 Ivóvíz tisztító, membránszűrés, tiszta ivóvíz, jó ivóvíz.

Víztisztítók,  ozmózis vízszűrő, ivóvízszűrés.

  Tiszta ivóvíz, ozmózis víztisztítók.  Ivóvíz tisztító

 

 víztisztítók ozmózis vízszűrő ivóvízszűrés

ozmózis víztisztító  tiszta ivóvizek ozmózis készülékek ozmózis víztisztító

iható tisztavíz   membránszűrés tiszta ivóvíz jó ivóvíz

ozmózis víztisztító  tiszta ivóvizek ozmózis készülékek ozmózis víztisztítóm

 

Víztisztítók  ozmózis vízszűrő ivóvízszűrés

víztisztítók,  ozmózis vízszűrő ivóvízszűrés

 

Ozmózis víztisztító, ozmózis készülékek.

Tiszta ivóvíz  ozmózis víztisztítók, jó ivóvíz.
 

Vízszűrő víztisztítókat tiszta ivóvizek.

Ozmózis készülékek, ozmózis vízszűrő.

Ozmózis ivóvíz. Angyalvíz.

Alkatrészek jó ivóvíz Ivóvíz alkatrészek

 

Víztisztítók, reverz ozmózis.

Ozmózis alkatrészek. Membrán vízszűrő.

 

 Membrános vízszűrő.