Vissza a nyitó lapra

 

Gyakran ismételt kérdések:

Hogyan párásít a Venta-Légmosó?
A vízben forgó nedves réteglemezek felületéről (4,2 m2) a pára a légtérbe kerül. A működési elvből adódóan a helyiség páratartalmának növekedésével csökken a párologtatás sebessége. A lemezek felületéről annyi nedvesség párolog el, amennyi az optimális páratartalom eléréséhez szükséges. Ezért nem fordulhat elő túlpárásítás.

Hogyan tisztítja a levegőt a Venta-Légmosó?
A levegőben lebegő szennyeződéseket, port, pollent, dohányfüstöt a készülék beszívja, és a réteglemezeken keresztül áramoltatja. A szennyező részecskék a nedves felületre rátapadnak, és a vízbe mosódnak. A lemezfelületről kizárólag a tiszta víz párolog el. Az összegyűlt szennyeződés a készülék alján marad, melyet 10-14 naponta ki kell öblíteni.

Mi a Venta-Légmosó legoptimálisabb működtetési ideje?
Ez az egyéni igényektől függ. A Venta-Légmosó folyamatosan üzemeltethető. Rendkívül energiatakarékos, és üzemeltetési költsége minimális.

Milyen páratartalom a megfelelő, és milyen gyakran kell a tartályt vízzel feltölteni?
Ideális körülmények között a levegő páratartalma 40-55% közötti. Néhány tényező azonban befolyásolhatja a páratartalom alakulását. Ilyen például a fűtés, légkondicionálás, a lakás hőszigetelése, a lakás elrendezése, légáramlás a lakásban, valamint a készülékben lévő víz mennyisége. Megjegyzendő, hogy egy nagyon száraz levegőjű helyiségben, a készülék első alkalommal történő használatakor a víz gyorsabban párolog el, és alacsonyabb páratartalmat biztosít.

Hová helyezzük el a Venta-Légmosót?
A Venta-Légmosót amennyire csak lehetséges a helyiség közepére helyezze. Biztosítsa, hogy a készülék tetején a levegő befelé, az oldalain pedig kifelé áramolhasson. A készülék körül legalább 0,5 méteres körzetben ne legyen semmi. Erre azért van szükség, hogy a megfelelő légáramlás biztosítva legyen.

A kültéri nyitott ajtók és ablakok befolyásolják a Venta-Légmosó hatékonyságát?
A készülék zárt térben működik a leghatékonyabban. Így tudja az optimális páratartalmat folyamatosan szinten tartani. Ezért ugyanúgy, mint a légkondicionálóknál, az ablakokat és a kültéri ajtókat zárva kell tartani. A helyiségek közötti ajtók nyitva maradhatnak a megfelelő légáramlás biztosítása érdekében.

Feltölthetjük-e a tartályt a lemeztengely feletti magasságig?
Igen. Az LW 44-es készülékbe körülbelül 10 liter víz tölthető. Emiatt a párásítási és tisztítási hatékonyság csak kismértékben alacsonyabb a használat első órájában. Ne feledje, minél nagyobb a réteglemezek szabad felülete, annál hatékonyabban párásít és tisztít a készülék.

Szükséges-e Venta higiénia adalék használata?
Igen, feltétlenül szükséges. A Venta higiéniai adalék meggátolja a vízkőlerakódást, és megkönnyíti az üledék eltávolítását. Továbbá a Venta higiénia adalék növeli a készülék hatékonyságát azzal, hogy vízcseppek helyett összefüggő vízréteget képez a lemezeken, így a lemez teljes felületét felhasználja a levegőben lévő szennyeződések kimosására. A Venta higiénia adalék ezen felül még a szagokat is megköti.

Mi történik, ha a tartályban lévő víz elpárolgott, és a készülék bekapcsolva marad?
A Venta higiénia adalék az összegyűjtött szennyeződést a készülék alján tartja, mely a levegőbe nem kerül vissza. A Venta-Légmosó azonban csak vízzel együtt párásít és tisztít.

Újra kell -e tölteni a Venta higiénia adalékot, ha a készülékből teljesen elpárolog a víz?
Nem, mert a Venta higiénia adalék összetevői a vízzel nem párolognak el. Egyszerűen töltse fel friss vízzel a készüléket. A Venta higiénia adalék ezáltal újra aktiválódik. Egy adag 10-14 napon keresztül megakadályozza a készülék elvízkövesedését.

Mi a teendő, ha a készülék hosszabb ideig nincs használatban?
Üzembe helyezés előtt egyszerűen mossa át a készüléket. Mielőtt a készüléket elteszi, célszerű Venta tisztítófolyadékkal átmosni, hogy a makacs vízkőképződéseket eltávolítsa.

Milyen gyakran kell a Venta-Légmosót tisztítani?
10-14 naponként a készülék felső házát egy nedves szivaccsal ki kell törölni. A réteglemezeket ecsettel vagy szivaccsal tisztítsa meg. Az alapos tisztításhoz ajánlott a Venta tisztítófolyadék időszakonkénti használata. Mindig ügyeljen arra, hogy a motort víz ne érje! További információk a használati útmutatóban.

Mire jó a Venta higiénia adalék
A Venta higiénia adalék a készülék hosszabb élettartamát biztosítja, valamint a párásítási folyamatot tökéletesíti. Az 500 ml-es flakon körülbelül öt hónapig elegendő. A készüléket ajánlott a Venta tisztítófolyadékkal fél évente áttisztítani. Egy tisztításhoz a teljes flakont (250 ml) használja fel.

 

 

A termék üzletünkben megvásárolható!

Termék rendelés a 06 209 352-502 telefonon élőszóban lehetséges.

 

Vissza a nyitó lapra

2004-20013 GYBt. Minden jog fenntartva!